You are hereOpskrifter / Aftensmad / Ris med oksekød og wokgrønt

Ris med oksekød og wokgrønt


Print siden

Resumé

Portioner
personer
Prep time5 minutes
KategoriAftensmad Okse og kalv Wok
Foto: 

Beskrivelse

Ungerne guffer risene i sig

Ingredienser

400gris (gerne brune)
500goksefars
2 Bouillonterninger
  Vand
2 Løg (bruges til kødet)
1dlhvidvin
2 gulerødder
1⁄4 brokkoli
6 babymajs
8 sukkerærter
1dåsemajs (lille 140 gram drænet vægt)
1 Rød Peberfrugt
1 chili
1⁄2bundtforårsløg
2fedhvidløg
1dåsekokosmælk
1spskcitronsaft
  karry
  paprika
  Salt
  Peber

Instruktioner

Risene koges efter anvisnignen på posen sammen med 1 bouillonterning
Løg pilles og snittes fint

Kød:
Brun løg i en gryde med olie
Når løgene har fået kulør kommes oksefars i og brunes
Krydr med salt og peber
Når kødet er brunet hældes hvidvin i
Rør rundt jævnligt og lad alt vinen fordampe
Kød og kogte ris blandes sammen

Wokgrønt:
Grøntsagerne rengøres og snittes.
Forårsløgene snittes den hvide og grønne del gemmes for sig.

Varm olie i wokken
Start med at komme den hvide del af forårsløgene i wokken.
Når de er bløde drykkes karry i
Tilsæt alle de andre grøntsager og vend det hele rundt nogle minutter.
Hæld kokosmælk og citronsaft i og tilsæt 1 bouillonterning
Smag til med paprika, salt og peber

Noter

Det kommer sig ikke så nøje med grøntsagerne, tag det du har på lager ca. 600 til 700 gram
Snit grøntsagerne i stimler, tern m.m.