You are hereOpskrifter / Sæson og traditioner / Vintermad / Indbagt fyldt kalkunbryst med persille og bacon

Indbagt fyldt kalkunbryst med persille og bacon


Print siden

Resumé

Portioner
Servings
Kilde

Jannie Johanson

Prep time20 minutes
KategoriVintermad Aftensmad Kalkun
Foto: 

Beskrivelse

Smagfuld version af kalkunbryst

Ingredienser

1Stkkalkunbryst
1pkpersille (potte)
150gbacon (tern)
100gsoltørrede tomater (helst semidried)
100grevet ost (gerne med cheddar)
1⁄2tskcayennepeber
1tskgroft salt
1⁄2tskknust peber
1pkbutterdej (optøet)
1StkÆg (til pensling)

Instruktioner

Hak persillen groft, og hæld det i en skål med bacon, tomater, ost og krydderier. Bland det godt sammen.

Læg kalkunbrystet på et rent spækbræt (husk også en ren kniv) med ”sprækken” opad. Skær langs senen til den kun lige hænger sammen (ca. 2 cm der ikke er skåret igennem)
Skær modsat et snit så brystet bliver fladt som en stor tynd ”kødplade”.

Læg fyldet på brystet og fordel det godt. Rul brystet ”stramt” sammen om fyldet, og læg det på butterdejen. Pak godt ind, og pensl butterdejen med æg.

Lægges på bageplade med bagepapir og bag i ca. 1 t og 15 minutter – til stegetermometer viser 75 grader. Lad det trække 20 minutter før servering.

Noter

Servering
Server f.eks. med råstegte kartofler, rødbedesalat og bearnaise sauce.